سفارش تبلیغ
صبا ویژن


مشاوران مدارس راهنمایی مبارکه

ما و سلامت روانی نوجوانان

 

نوجوانی یکی از مهمترین و پر ارزشترین دوران زندگی هر فرد محسوب می شود زیرا سر آغاز تحولات و دگرگونی های جسمی و روانی در اوست و بلوغ نقطه عطفی در گذر زندگی او در مرحله کودکی به بزرگسالی است. بر اساس تعریف سازمان جهانی دوره نوجوانی به گروه سنی 10 تا 19 سالگی اطلاق می شود.با توجه به این واقعیت که نوجوانان ، پدران و مادران فردا هستند پرداختن به مسائل بهداشتی شان( بخصوص بهداشت روان آنها) نه تنها برای خود آنها بلکه برای خانواده ها، جامعه و نسل آینده سود مند است و در برنامه توسعه هر کشوری می بایست به مسائل آنها توجه خاص شود. در زمینه برخورد با پدیده بلوغ و تغییرات جسمانی و روانی متعاقب آن هر اندازه آگاهی نوجوانان ما بیشتر باشد نتایج مبحث این مرحله از زندگی در مسیر آینده نوجوان بیشتر است.آگاهی نداشتن یا عدم آگاهی کامل و صحیح،نوجوانان را گیج و سر در گم می کند و این حالات نتایج منفی و زیانباری بدنبال خواهد داشت.والدین و مربیان وظیفه دارند اطلاعات کافی در خصوص تغییراتی که در طول و به دنبال باوغ جنسی در نوجوانان اتفاق می افتد به تدریج و به استمرار ارائه دهند.نوجوان می خواهد از قید و بند های کودکی که او را به خانواده متصل کرده ،جدا کند و الگوهای جدیدی را جایگزین آنها کند. از طرفی نیز شدیدا به خانواده وابسته است و می خواهد توقعاتش را برآورده کنند. لذا حس استقلال طلبی خود را با مخالفت، مقاومت کردن و لجبازی با والدین و مربیان نشان می دهد و این نیاز نوجوان برای شما مشکل آفرین می شود.و این نیاز این سوال را مطرح می کند که اطرافیان نوجوان چه نقشی در تامین سلامت روانی او می تواند ایفا کند؟برخی از راهکارها در این مورد عبارتند از:

1-یاری رساندن به نوجوانان تا از توانایی هایشان آگاه شوند و انتظاراتشان را از خویشتن بر مبنای توانایی هایشان تنظیم نمایند این امر مقدمه ایی برای دستیابی آنها به سازگاری شخصی است.

2-به منظور حفظ "حرمت نفس" نوجوانان ما نیز خواسته های خود از آنان را متناسب با امکاناتشان در نظر بگیریم تا در رشد اعتماد به نفس آنها وقفه نیفتد.

3- به لحاظ تاثیر روانی شکستها و ناکامی ها بر اعتماد نوجوانان ضروری است که پس از هر ضربه و ناکامی به ترمیم روحی آنها بپردازیم و توان لازم را برای مقابله با مشکلات احتمالی آینده در آنها ایجاد نماییم.

4-ایجاد فرصتهای مطلوبی برای همدلی با نوجوانان گام موثری در تامین سلامت روانی آنان است. زیرا گفتگویی صمیمی و سازنده دریچه ایی برای فشارهای روحی است .

5- عادی تلقی کردن مشاوره ،نسل جوان را بر می انگیزد تا به منظور تامین و حفظ سلامت روانی خویش با مشاورانی آگاه و متعهد گفتگو کنند و راه حلی مطمئن برای مشکل خویش بیابند.

 

 

اشکهای دیگران را مبدل به نگاه های پر از شادی نمودن بهترین خوشبختی هاست


نویسنده: مژگان جهان بخشی ׀ تاریخ: چهارشنبه 90/7/27 ׀ موضوع: ׀ لینک این پست ׀ نظرات ( )


© All Rights Reserved to rahnama89.Parsiblog.com \ Theme by:
bahar-20 . com

انواع کد های جدید جاوا تغییر شکل موس